Wedstrijden

Als organisatie van het Brabants Stripspektakel vinden wij het BELANGRIJK DAT KINDEREN LEZEN ALS LEUK ERVAREN en wij proberen daarom op ludieke wijze hieraan een bijdrage te leveren:

Brammetje Botermans

In samenwerking met enkele regionale bibliotheken, de vele basisscholen en een aantal middelbare scholen organiseren we vóór en tijdens de beursdagen diverse activiteiten.

Ook met de lokale winkeliersverenigingen en andere ondernemers in de regio hebben we goede contacten, die zich graag inzetten voor dit doel. We geven hieronder enkele voorbeelden.

Tijdens de beurs is er uiteraard het Kids Comix Festival (zie betreffende tab), met veel activiteiten voor de jeugd !!

Dat kinderen door onze activiteiten rondom het lezen vervolgens fervente stripverzamelaars worden, is natuurlijk mooi meegenomen!

 

1. Wedstrijd regionale basisscholen

Adobe Photoshop PDFGeronimo boeken

Net vóór de zomervakantie nemen we, zoals elk jaar, contact op met alle 120 basisscholen in de regio om (weer) mee te doen aan de jaarlijkse kleur- en tekenwedstrijd. Alle ruim 32.000 leerlingen van deze scholen kunnen door het inleveren van een kleur- of tekenplaat van onze website (zie hieronder) gratis toegang krijgen tot de beurs. Direct na de zomervakantie worden posters opgehangen en informatie aan de leerlingen verstrekt via de nieuwsbrieven op scholen.

Voor de scholen geeft onze werkwijze een minimale inspanning, want we leveren alle informatie kant en klaar aan. Dit wordt erg gewaardeerd en de response is dan ook goed. Daarbij zijn voor de leerlingen, maar ook voor de scholen leuke prijzen te winnen. Als de leerling namelijk een prijs wint, krijgt de school ook een prijs, bijvoorbeeld voor de schoolbibliotheek.

kleurwedstrijd2017_zelf kleurwedstrijd2017_superhelden

DOWNLOAD PDF tekenplaat: kleurwedstrijd2017_zelf

DOWNLOAD PDF superhelden: kleurwedstrijd2017_superhelden

kleurwedstrijd2017_Minions kleurwedstrijd2017_GS

DOWNLOAD PDF Minions: kleurwedstrijd2017_Minions

DOWNLOAD PDF Geronimo: kleurwedstrijd2017_GS

kleurwedstrijd2017_Frozen_Elsa kleurwedstrijd2017_DD

DOWNLOAD PDF FROZEN: kleurwedstrijd2017_Frozen_Elsa

DOWNLOAD PDF DISNEY: kleurwedstrijd2017_DD

Donald Duck 213697167_163482860730115_1933494278682976021_n

2. Etalagewedstrijd City Centrum Veldhoven

In samenwerking met de winkeliersvereniging van het gezellige City Centrum in Veldhoven organiseerden we ook in 2017 tijdens de zomervakantie weer de etalagewedstrijd!

Hieronder ons persbericht:

=================================================================

Op zoek naar superhelden in het CityCentrum

VELDHOVEN – Tot en met 3 september kunnen kinderen meedoen met een etalagewedstrijd in het CityCentrum.

Bij 25 winkels hangt er een poster in de etalage met een superheld. Wie alle winkels met een poster heeft gevonden, maakt kans op een van de drie prijzenpakketten, bestaande uit een Intertoys kadobon van resp. € 50, € 25 of € 10 en een stripboekenpakket. Deelnameformulieren zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende winkels.

De wedstrijd wordt georganiseerd ter gelegenheid van het Kids Comix Festival (onderdeel van het Brabants Stripspektakel), dat op 2 en 3 september plaatsvindt in het NH Koningshof in Veldhoven. Kinderen t/m 11 jaar hebben op vertoon van een ingevuld wedstrijdformulier gratis entree.

Meer informatie is te vinden op www.citycentrum.nl of www.brabantsstripspektakel.com

=================================================================

In 2017 gingen we dus op zoek naar zo veel mogelijk superhelden !!! Tussen maandag 14 augustus en met zondag 3 september 2017 hingen in de etalages van de deelnemende winkels in het City Centrum posters van verschillende superhelden.

Met grote dank aan Intertoys Veldhoven konden we een schitterend prijzenpakket samenstellen. De winnaars waren er superblij mee !!!

IMG_2839

Deelnemers en winkeliers (http://www.citycentrum.nl/winkels/) hartelijk bedankt voor jullie medewerking en inspanningen !!

bigdatasuperheroes_numrush

3. Activiteiten in de bieb

PENTAX DIGITAL CAMERA

Jaarlijks staan in augustus diverse bibliotheken in het teken van strips, mede vanwege het Brabants Stripspektakel. Dit jaar zal wegens diverse omstandigheden alleen in de bibliotheek van Veldhoven dit plaatsvinden.

Het Brabants Stripspektakel richt hier in samenwerking met bibliotheken tentoonstellingen in rond bekende striptekenaars en stripfiguren. Te zien is bijvoorbeeld hoe in de loop der jaren striptekenaars hun stijl hebben ontwikkeld of hoe een strip tot stand komt.

In 2017 hadden we een speciale expositie ingericht van de regionale stripmaker Arjen Vriezekolk, bekend van o.a. De Roestige Ridder.

IMG_2772

Expositie Bibliotheek Veldhoven

06Donald tijdlijn2

IMG_2773 IMG_2774

Als extraatje kwam stripmaker Arjen Vriezekolk op de woensdagmiddag vóór de beurs (30 augustus 2017) een workshop striptekenen geven. Hij leerde kinderen hoe je het beste een stripfiguur kunt tekenen of een kort stripverhaaltje kunt opbouwen.

Deelname is gratis en er hoeft niet ingeschreven te worden, maar vol = vol.

Arjen Vriezekolk

PENTAX DIGITAL CAMERA

4. Workshops op scholen

Ondanks het feit dat het Brabants Stripspektakel aan het vaak drukke begin van het schooljaar plaatsvindt, organiseert het Brabants Stripspektakel bij diverse scholen workshops, veelal in samenwerking met een stripmaker. Scholen hebben bijvoorbeeld een themaweek in aanloop naar de kinderboekenweek of geven op een eigen wijze invulling aan maatschappelijke thema’s, zoals de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo.

Ook hebben we ondervonden dat onze tekenworkshops in combinatie met AVI-gecertificeerde (strip-)boeken van bijvoorbeeld Kijk en Lees (door Stichting Lezen & Schrijven bekroond met de Nationale Alfabetiseringsprijs) zeer populair zijn onder leerlingen van de groepen 3 t/m 6.

Stuur een mailtje naar brabantsstripspektakel@gmail.com als u meer informatie wilt om dit op uw school te organiseren.