Exposities

EXPOSITIE en WEDSTRIJD UITGEVERIJ ARCADIA

In 2017 hebben we een exclusieve expositie van één van onze trouwste uitgeverijen op het festival: vzw uitgeverij Arcadia. 

Deze zeer sympathieke uitgever bestaat inmiddels 20 jaar en heeft in die tijd al vele mooie titels uitgebracht, onder andere in een speciale “Arcadia Archief”-reeks. Een goede reden dus om een overzichtstentoonstelling in te richten tijdens het Brabants Stripspektakel.

Arcadia brengt dit jaar vijf stripmakers mee en komt ook met speciale jubileumuitgaven (zie ook onze pagina beursuitgaven !)

Striplink-2017 Arcadia-20-jaar Arcadia-Striplink-2016

Valkenswaard, 30-8-2009 - Hachel 2 hachel-1

Foto Hachel c: Robin Schouten

0d69a460-79c6-012f-a3b9-005056960004  BSS-19e Arcadia strips

Foto: Op het Brabants Stripspektakel (2004, eigen archief) 

PRIJSUITREIKING ARCADIA WEDSTRIJD

Tijdens het Brabants Stripspektakel zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden op het hoofdpodium vanwege de wedstrijd die Arcadia heeft uitgeschreven in het kader van haar 20-jarig jubileum.

GROTE WEDSTRIJD 20 JAAR ARCADIA: STUUR JE TOP-5 VAN ARCADIA-STRIPS EN WIN EEN SUPERPAKKET !!!
HOOFDPRIJS: COMPLETE COLLECTIE ARCADIA ARCHIEF (= 1000 EURO)

Er zijn 10 superpakketten te winnen ! De wedstrijd wordt georganiseerd via De Stripspeciaalzaak. Let op: De wedstrijd is inmiddels gesloten en de winnaars zijn bekend gemaakt op de website van Stripspeciaalzaak.be !!

Klik op onderstaand logo om alle prijswinnaars te zien. We zien alle prijswinnaars graag op het podium op zaterdag 2 september a.s !!

Stripspeciaalzaakbe

 

In 2016 hadden we een aantal exposities, waaronder een overzichtstentoonstelling van BOES, inclusief diverse originele pagina’s, die ook konden worden gekocht. Daarnaast hadden we een kiddy-ride expositie met veel bekende stripfiguren, zoals de Marsupilami, de Flintstones, Obelix en Idefix, Garfield en de Smurfen.

kiddyride_flintstones auto_aangepastBOES ipv beeldje

11986405_436797289855150_4194435534794345786_nIn 2015 hadden we vanwege ons jubileumjaar een expositie ingericht van 30 jaar Brabants Stripspektakel.

We zoeken nog steeds verder om ons archief compleet te krijgen, ook om een beeld te kunnen geven van de sfeer van het Brabants Stripspektakel door de jaren heen. In de foyer hingen o.a. de affiches, flyers, gadgets, krantenartikelen, en ook iets van de vele uitgaven, die speciaal voor het Brabants Stripspektakel werden gemaakt.

Mocht u thuis nog iets speciaals hebben liggen, in bezit zijn van bijzondere uitgaven of gadgets van het Brabants Stripspektakel, oude krantenartikelen of foto’s hebben? Wij houden ons van harte aanbevolen. Neem contact op met ons via het contactformulier!

In 2014 hadden we de expositie “SPEELAUTOMATEN EN STRIPFIGUREN”

Veel stripfiguren spelen een hoofdrol in een echte flipperkast, videospel of gokspel. Er bestaan flipperkasten met de bekende superhelden zoals Spiderman en Superman, maar ook gokkasten van Asterix, Lucky Luke en Popeye. En niet te vergeten bekende Playstation spellen van bijvoorbeeld Star Wars. Op beurs stonden diverse kasten opgesteld, waar je ook op kon spelen. En dat werd zeker gedaan !

stripspektakel2014_kellyfober-8   Pinball bugs bunny detail

In 2013 hadden we ook een tentoonstelling van een bijzondere verzameling

Op de beurs was een expositie ingericht, waarbij bijna 400 hoezen van LP’s, singles en CD’s werden tentoongesteld, die gemaakt waren door stripmakers uit binnen- en buitenland. Bekende tekenaars met voor veel verzamelaars onbekend werk van o.a. Robert van der Kroft, Eric Schreurs, Liberatore, Joost Swarte, Marc Sleen, Willy Vandersteen, Hergé, Willem Vleeschouwer, Hein de Kort, Martin Lodewijk, Jan Kruis, Jean Graton, etc. etc..

Tevens waren er diverse originele tekeningen van deze hoezen te zien. Hieronder een impressie:

BSS-28e tentoonstelling DSC02655   DSC02656 DSC02643

 

En zelfs media aandacht voor de tentoonstelling: In Stripnieuws 53 stond onderstaand artikel, een interview van Anja Huizing met organisator Patrick van Gelder.

BSS-28e Stripnieuws 53 LP tentoonstelling