Exposities

Voor 2017 hebben we weer allerlei gedachten over welke exposities we ons publiek zullen gaan presenteren.

Eén ervan is de expositie van alle originele tekeningen van het unieke kaartspel Drawn! dat tot eind 2016 in het Nationaal Museum van de Speelkaart te Turnhout hangt.

Drawn! Drawn!-2

In 2016 hadden we een aantal exposities, waaronder een overzichtstentoonstelling van BOES, inclusief diverse originele pagina’s, die ook konden worden gekocht. Daarnaast hadden we een kiddy-ride expositie met veel bekende stripfiguren, zoals de Marsupilami, de Flintstones, Obelix en Idefix, Garfield en de Smurfen.

kiddyride_flintstones auto_aangepastBOES ipv beeldje

In 2015 hadden we vanwege ons jubileumjaar een expositie ingericht van 30 jaar Brabants Stripspektakel.11986405_436797289855150_4194435534794345786_n

We zoeken nog steeds verder om ons archief compleet te krijgen, ook om een beeld te kunnen geven van de sfeer van het Brabants Stripspektakel door de jaren heen. In de foyer hingen o.a. de affiches, flyers, gadgets, krantenartikelen, en ook iets van de vele uitgaven, die speciaal voor het Brabants Stripspektakel werden gemaakt.

Mocht u thuis nog iets speciaals hebben liggen, in bezit zijn van bijzondere uitgaven of gadgets van het Brabants Stripspektakel, oude krantenartikelen of foto’s hebben? Wij houden ons van harte aanbevolen. Neem contact op met ons via het contactformulier!

Pinball bugs bunny detailIn 2014 hadden we de expositie “SPEELAUTOMATEN EN STRIPFIGUREN”

Veel stripfiguren spelen een hoofdrol in een echte flipperkast, videospel of gokspel. Er bestaan flipperkasten met de bekende superhelden zoals Spiderman en Superman, maar ook gokkasten van Asterix, Lucky Luke en Popeye. En niet te vergeten bekende Playstation spellen van bijvoorbeeld Star Wars. Op beurs stonden diverse kasten opgesteld, waar je ook op kon spelen. En dat werd zeker gedaan !

stripspektakel2014_kellyfober-8

In 2013 hadden we ook een tentoonstelling van een bijzondere verzameling

Op de beurs was een expositie ingericht, waarbij bijna 400 hoezen van LP’s, singles en CD’s werden tentoongesteld, die gemaakt waren door stripmakers uit binnen- en buitenland. Bekende tekenaars met voor veel verzamelaars onbekend werk van o.a. Robert van der Kroft, Eric Schreurs, Liberatore, Joost Swarte, Marc Sleen, Willy Vandersteen, Hergé, Willem Vleeschouwer, Hein de Kort, Martin Lodewijk, Jan Kruis, Jean Graton, etc. etc..

Tevens waren er diverse originele tekeningen van deze hoezen te zien. Hieronder een impressie:

BSS-28e tentoonstelling1BSS-28e tentoonstelling

En zelfs media aandacht voor de tentoonstelling: In Stripnieuws 53 stond een artikel (met foto)

BSS-28e Stripnieuws 53 LP tentoonstelling