Beursuitgaven

Ook tijdens het 34e Brabants Stripspektakel verschijnen naast reguliere uitgaven, weer diverse speciale beursuitgaven bij de aanwezige uitgeverijen. Daarnaast brengen diverse stripmakers hun werk in eigen beheer uit.

Hieronder de uitgaven (zover bij ons bekend), die worden gepresenteerd op deze editie van ons Brabants Stripspektakel !

Namens de uitgevers en stripmakers melden we dat alle uitgaven onder voorbehoud zijn. Definitieve covers en oplagen kunnen afwijken van de informatie, zoals hier is weergegeven.

UITGEVERIJEN:
Bij uitgeverij Arboris verschijnen weer diverse uitgaven, nadere informatie volgt nog.
Voorlopig is aangekondigd dat Pokereiland deel 6 – Het vijfde symbool zal verschijnen, waarbij stripmaker Michele Condosta beide dagen aanwezig zal zijn om te signeren !

Bij Uitgeverij Arcadia verschijnt in het Arcadia Archief deel 49 – Dokter Geluk redt de meubelen door stripmakers Clarke en Turk.

Bij Uitgeverij Arcadia verscheen al eerder in het Arcadia Archief deel 47 – Dokter Zwitser – Het koninkrijk der katten door stripmaker Marc Wasterlain.

Marc Wasterlain komt beide dagen naar de beurs om zijn albums te signeren !

Dit jaar verschijnen ook weer twee beursedities, speciaal voor het Brabants Stripspektakel bij uitgeverij Arcadia, in zeer beperkte oplagen. Ieder boekje in deze Arcadia beursuitgave verschijnt in een oplage van 100 exemplaren en is genummerd en gesigneerd door de betreffende stripmaker. Deze boekjes zijn exclusief verkrijgbaar bij het Brabants Stripspektakel en er kan niet op ingetekend worden (dus ze moeten ter plaatse gekocht & afgehaald worden).

Op het Brabants Stripspektakel verschijnt de Arcadia beursuitgave deel 5 Vergeten Jungle door Mazel en Cauvin en deel 6 Cupido – de wet van de sterkste door Malik en Cauvin.

Stripmaker Malik is beide dagen aanwezig om ook deze albums te signeren.

Bij uitgeverij L verschijnen, zoals gebruikelijk weer diverse beurs- en dossier edities, maar hierover is bij ons nog niets bekend. Reserveren van deze albums is in de regel op de website van uitgeverij.

Bij Uitgeverij Comic Watch verschijnen diverse nieuwe uitgaven. In elk geval verschijnt een nieuwe reeks De Avonturen van Valarie Moore: Moordgeheimen door Sparq en Aan Sulistyo.

Eveneens verschijnt bij Uitgeverij Comic Watch het tweede deel in hardcover van De Witte Indiaan – De Jacht van Sytse Algera en Jake Bilboa, met weer een schitterende cover van Timo Wuerz!

Ook bij Uitgeverij Hauwaerts verschijnen weer diverse titels tijdens het Brabants Stripspektakel, met uiteraard daarbij behorende stripmakers, zoals Ersel (Legacy II) en Pirg (De denkbank) !

O

Ook is bekend dat de Deense stripmaker Lars Jakobsen weer van de partij is op ons festival, dus in elk geval de bestaande delen van Mortensens Mondiale Mysteries kunnen wellicht aangeschaft worden met een mooie tekening !

Bij Uitgeverij Saga verschijnen uiteraard ook weer diverse uitgaven, waarvan het verhaal van Kaspar Hauser – In het oog van de storm al enige tijd bekend is om te lanceren op het Brabants Stripspektakel ! Stripmakers Bart Proost, Criva (Chris van Brussel) en Verhast (Stijn Verhaeghe) zijn aanwezig om te signeren ! Daarnaast natuurlijk de indrukwekkende expositie, die het verhaal verder omlijst !! Een aanrader !!

Daarnaast verschijnen drie mooie ex librissen in een beperkte oplage (250 exemplaren) van Robbedoes door Charel Cambré. Bij elke exlibris ontvangt de koper gratis het speciale Robbedoes Rode Neuzen album! Stripmaker Charel Cambré is op zaterdag aanwezig om te signeren !

Bij Uitgeverij HUM verschijnen traditiegetrouw weer enkele mooie uitgaves en speciale beursedities, waarvan in elk geval een nieuwe Tex Willer. Stripmaker Andrea Venturi zal beide dagen aanwezig zijn om te signeren ! De speciale editie van het album – met een afwijkende cover – is de rechtse in het onderstaande plaatje. Gelimiteerd op 100 exemplaren, kan gereserveerd worden middels een mailtje aan uitgeverij HUM.

Bij Uitgeverij Syndikaat verschijnen tijdens de beurs weer diverse albums. Welke uitgaven dat precies gaan zijn, wordt op korte termijn bekend, maar de eerste is inmiddels vrijgegeven, namelijk Kutbeesten – de verzamelde werken van Jan-Willem Spakman. Jan-Willem signeert alleen op zondag!

Bij Uitgeverij Oogachtend verschijnt deel 2 van superheld Madelfried van Kim DuChateau. Kim signeert alleen op zaterdag!

  

Ook bij Uitgeverij Oogachtend en als onderdeel van zijn tour door Vlaanderen en Nederland promoot Frodo de Decker het tweede deel van De Ridder – Willen ze bijten ? Frodo komt alleen op zondag zijn boeken signeren, dus grijp je kans !

Bij de jarige uitgeverij Windmill Comics worden zoals elk jaar weer verschillende nieuwe albums op de beurs gelanceerd ! Deze worden nog bekend gemaakt. Windmill is uiteraard weer met diverse stripmakers aanwezig om hun 10-jarig jubileum luister bij te zetten !

Ook Dark Dragon Books bestaat dit jaar 10 jaar ! Bij deze uitgever verschijnen, zoals gebruikelijk, weer diverse beursedities. Deze worden binnenkort bekend gemaakt.

Eén ervan is in elk geval een speciale beurseditie van stripmaker Ralf van der Hoeven, die alleen op zondag kan komen signeren !

 

Bij Uitgeverij Bonte verschijnt dit jaar op het Brabants Stripspektakel het luxe album met 21 pagina’s dossier van Anders-man 4: Catastrofale computer crash door de Boxtelse stripmaker Ralph Dikmans !!

Het luxe album is genummerd en gesigneerd op 100 exemplaren en heeft een speciale ex-libris.

  

Daarnaast zijn er 10 auteursexemplaren gemaakt met een extra ex-libris (zie hieronder).  Als u intekent voor het luxe album op voorhand, maakt u kans op de originele tekening van de voorplaat. Let op: Alleen bij voorintekening!

Daarnaast brengt Uitgeverij Bonte traditiegetrouw ook andere nieuwe albums mee naar onze beurs, binnenkort hopelijk meer informatie !!

Bij Silvester Strips verschijnen enkel speciale beursuitgaven, waarvan de covers nog niet bekend zijn. Het betreft uitgaven van stripmakers Gradimir Smudja, Bruno Di Sano en Georges van Linthout. Deze drie bekende auteurs zullen aanwezig zijn op onze beurs (Georges van Linthout alleen op zaterdag !) en de uitgever meldt dat zij alleen de speciale beursuitgaven zullen signeren. Hieronder alvast de covers van de reguliere albums.

 

Welke uitgaven bij uitgeverij Cliché gaan verschijnen is tot heden onbekend. Zodra meer bekend is, wordt die informatie hier geplaatst.

UITGAVEN IN EIGEN BEHEER:

Stripmaker Danker-Jan Oreel is druk bezig met de afronding van zijn boek over Gelderland “De Ridders van Gelre en Ons Verloren Hertogdom”. Een strip over de geschiedenis van het hertogdom Gelre, in feite de geschiedenis van Gelderland tot 1815. Een strip in de lijn van de strips over Zeeland en Brabant. Er komen drie edities: een softcover, een hardcover en een met 16 pagina’s uitgebreide genummerde en gesigneerde hardcover met portfolio. Hieronder een voorbeeld van de ‘Hertogen’ is een van de prenten daarvan.

Verder is er nog de aankondiging van een portfolio van Hel waarop ingetekend kan worden. Daarvoor heeft Danker-Jan inmiddels een aantal prenten getekend en neemt hij mee naar het Brabants Stripspektakel!

Designer / Illustrator Lisa van Winsen brengt haar eerste kinderboek uit Idje wil niet naar de kapper. Ze is beide dagen aanwezig in de Artist Area om haar boeken te signeren ! Ze komt samen met illustrator Marije Koelewijn die eerder al een kinderboek illustreerde Caspar met de oogjes !!

Stripmaker Yan Gevuld, bekend van Grueson, heeft zich helemaal uitgeleefd op het thema van dit jaar en maakte 20 American Heroes and Villains, genummerd, in kleur op 300 g papier, formaat DIN A4. Daarnaast een poster op A3 formaat. Vanaf 10 stuks kan je ook de map met extra info en voorblad erbij kopen. Als je ze echter alle 20 koopt, mag je een nummer kiezen en krijg je de map gratis. Daarbovenop krijg je een schitterende commissietekening op A4 waarvan je zelf het onderwerp mag kiezen!  De commissietekening wordt dan later opgestuurd.

  

Stripmaker Ruud Straatman brengt in samenwerking met de Panaga School in Brunei, het allereerste stripalbum ooit gepubliceerd en gedrukt in Brunei, speciaal voor het Wild Life funds in Brunei: Raffie & Simpor Wild Adventures. Het is tweetalig (Engels en Maleis),  99 pagina`s met strip en fact sheets en is EXCLUSIEF voor het Brabants Stripspektakel! Reserveren is volgens de auteur gewenst vanwege de beperkte oplage.


================================================================================

IMG_0361Vanwege de feestelijke jubileumeditie van het Brabants Stripspektakel is in 2015 een luxe set van 10 SPECIAAL ONTWORPEN FELICITATIEKAARTEN (met envelop) uitgegeven.

In een oplage van 500 gewone en 100 genummerde/gesigneerde exemplaren zijn ze via diverse (strip-)winkels te verkrijgen, maar zijn ook verkrijgbaar bij onze stand op de beurs !

De kaarten zijn gemaakt door 10 stripmakers van naam: Jean-Yves Mitton, Paul Geerts, Francois Walthéry, Bruno Di Sano, Daniel Desorgher, Gerben Valkema, John Heijink, Willem Vleeschouwer, Dick Heins en Uco Egmond.