Beursuitgaven

Ook tijdens het 32e Brabants Stripspektakel verschenen weer diverse speciale beursuitgaven. Hieronder de uitgaven door de diverse uitgevers en stripmakers.

Namens de uitgevers melden we dat alle uitgaven onder voorbehoud zijn. Definitieve covers en oplagen kunnen afwijken van de informatie, zoals hier is weergegeven.

Bij uitgeverij Arcadia Arcadia strips belgi zullen navolgende uitgaven verschijnen:

In de reeks Arcadia Archief verschijnt deel 41 Melisande: Het tovertoernooi door Clarke. Speciaal vanwege het 20-jarig bestaan van Arcadia komt auteur Clarke (alleen zaterdag !!) naar Nederland om te signeren op het Brabants Stripspektakel. Clarke was nooit eerder in Nederland om te signeren. Zoals gebruikelijk in deze reeks is de oplage beperkt tot 500 exemplaren in hardcover versie en 50 exemplaren in de luxe editie.  

2017 uitgeverij Arcadia - Archief 41 Melisande - Clarke resized  SERON, (Clarke), Frederique lijst ridder_wijzen_schuin

Tevens verschijnt bij uitgeverij Arcadia vanwege het 20-jarige jubileum een schitterende portfolio met prenten. De prenten zijn gesigneerd en de oplage is beperkt. Meewerkende stripmakers zijn: Berck, Bosschaert, Hachel, Jamar, Malik en Mazel. Stripmakers Hachel, Jamar en Malik zijn aanwezig op de stand van Arcadia om te signeren.

ARCADIA_Portfolio_20j_doos ridder_wijzen_schuin

ARCADIA_Portfolio_20j_BOSSCHAERTARCADIA_Portfolio_20j_BERCK ARCADIA_Portfolio_20j_MALIK ARCADIA_Portfolio_20j_HACHEL ARCADIA_Portfolio_20j_JAMARARCADIA_Portfolio_20j_MAZEL

Ook verschijnt bij uitgeverij Arcadia als speciale beurseditie een exclusief Schetsboek van Malik over Archie Cash op slechts 100 exemplaren ! Auteur Malik is beide dagen op de stand aanwezig om te signeren !!

2017 uitgeverij ARCADIA_Malik_Archie_Cash_coverresized  Stripmakers TAI (Malik), William lijst ridder_wijzen_schuin

 

Bij uitgeverij Arboris  Arboris headerverschijnen o.a.

twee nieuwe titels, één van Jan Vervoort en één van de Italiaanse auteur Michele Condosta. Van Jan Vervoort verschijnt van Elno: “De complete Elno”Condosta komt met deel 5  “Het Begin” van Pokereiland. Van dit album Pokereiland verschijnt naast de hardcover en softcover tevens een speciale beurseditie. Beide stripmakers zijn het hele weekend aanwezig om op de beurs te signeren !

2017 uitgeverij Arboris - Elno_compleet_voorkant  Stripmakers VERVOORT, Jan lijst ridder_wijzen_schuin

2017 uitgeverij Arboris - Pokereiland05BSS2017 Stripmakers CONDOSTA, Michele lijst ridder_wijzen_schuin

 

Bij Eppo / uitgeverij L / Don Lawrence Collection verschijnen diverse nieuwe titels en speciale beursedities, waaronder

een speciale beurseditie met prent van Storm – de kronieken van Roodhaar – de Ark van Noorach door Romano Molenaar en Rob van Bavel. Beide stripmakers zijn heel het weekend aanwezig om hun albums te signeren !

2017 uitgeverij Eppo - Roodhaar Ark - dossier editie Stripmakers MOLENAAR, Romano lijst Stripmakers BAVEL VAN, Rob lijst

de speciale dossier editie met prent van de Avonturen van HEL – De Sibylle-codex door Danker-Jan Oreel en Frank Jonker. Beide stripmakers zijn zowel zaterdag als zondag aanwezig om hun albums te signeren !

2017 -uitgeverij Eppo - Hel dossier editie Stripmakers OREEL, Danker Jan lijst Stripmakers JONKER, Frank lijst

Als “extraatje” brengt stripmaker Danker-Jan Oreel in eigen beheer ook een schetsboek mee met alle potloodversies van de covers en grote prenten van Hel. De oplage is slechts 100 exemplaren en die zullen voor het eerst te koop zijn in Veldhoven. En… op de presentatie van de Sibylle-codex op 23 september op Slot Loevestein, 3 weken(!) voordat het boek in de winkels ligt.

2017 uitgeverij Eppo - Hel schetsboek ridder_wijzen_schuin

een speciale beurseditie met prent van het dossier Twee van Agent 327 – Dossier dozijn min twee door Martin Lodewijk. Auteur Martin Lodewijk zal in elk geval de zaterdag aanwezig zijn om zijn albums te signeren.

KIJK VOOR DE SPELREGELS M.B.T. DE BEURSUITGAVES VAN UITGEVERIJ L OP DE WEBSITE WWW.UITGEVERIJL.NL

2017 uitgeverij Eppo - Agent 327 dossier dozijn min twee - dossier editieStripmakers LODEWIJK, Martin lijst

En tot slot verschijnt tijdens het Brabants Stripspektakel een speciale beurseditie van deel 6 in de serie Ekhö – De spiegelwereld / deep south door Christophe Arleston en Alessandro Barbucci. Helaas zijn de auteurs niet aanwezig om albums te signeren.

KIJK VOOR DE SPELREGELS M.B.T. DE BEURSUITGAVES VAN UITGEVERIJ L OP DE WEBSITE WWW.UITGEVERIJL.NL

2017 uitgeverij Eppo - Ekho Spiegelwereld dossier editie

Bij uitgeverij Regina Logo uitgeverij Regina(voor Glénat) komt een exclusief beurseditie uit op slechts 100 exemplaren met speciale stofomslag van De Ridders van Heliopolis – 1. Nigredo, de zwarte fase door Jeremy  en Jodorowski. Bij deze uitgave wordt een exclusieve ex-libris gevoegd.

2017 uitgeverij Regina - Heliopolis Jaquette-1 2017 uitgeverij Regina - Heliopolis Ex-Libris

Traditiegetrouw verschijnt tijdens het Brabants Stripspektakel weer een beeldje van De Bezeten Bezitter. Dit jaar is (wederom) de beurt aan Lambik, maar nu in een heldhaftige pose uit het album !  De beeldjes zijn in beperkte oplage verkrijgbaar en voorschrijving leverde in het verleden altijd korting op. Dus: zorg dat je er op tijd bij bent !

2017 Bezeten Bezitter - beeldje Lambik achterzijde Album pictures - Fun Stickers - Lambik - De bezeten bezitter2017 Bezeten Bezitter - beeldje Lambik

En over beeldjes gesproken: Bij De Fameuze Fanclub kunnen weer de ledenbeeldjes worden afgehaald door de leden. Dit is de laatste mogelijkheid om ze af te halen, hierna worden ze opgestuurd. Meer informatie hierover in de eerstvolgende Versus (september).

2017 ledenbeeldje Fameuze Fanclub

Bij uitgeverij Cliché verschijnt weer een leuk album van Tom Poes. Deze keer het album “Wat je gelooft, is waar (wijze woorden uit het leven van een heer)” door Pim Oosterheert. Pim is uiteraard bekend als oprichter en beheerder van Museum De Bommelzolder in Zoeterwoude. Verschillende boeken over het leven van Marten Toonder verschenen reeds van zijn hand, waaronder het Bommellexicon, een woordenboek dat inmiddels leidraad is geworden voor onderzoek naar het werk van Toonder.

Pim is alleen op zondag aanwezig om zijn boek te signeren !

Cover wat je gelooft is waar.inddWelkom bij Uitgeverij Cliché

Bij Saga uitgeverij SAGAlogo  / Stribbelstrips zullen navolgende uitgaven verschijnen:

De nieuwe humorstrip  De Roestige Ridder – Sprakeloos door Arjen Vriezekolk. Voor het Brabants Stripspektakel verschijnt van dit album in een beperkte oplage van 100 exemplaren een speciale versie mét gesigneerde ex libris. Auteur Arjen Vriezekolk is beide dagen aanwezig om albums te signeren.

2017 uitgeverij Stribbel - Roestige Ridder - Arjen Vriesenkolk  Stripmakers VRIEZEKOLK, Arjen lijst

Tevens verschijnt de softcover versie van de vorig jaar in hardcover uitgegeven De Rode Ridder –  “Klauw Trilogie”  door Claus met daarin de verhalen De Klauw, Inferno en De Zwarte Drietand. Auteur Claus Scholz zal aanwezig zijn om te signeren.

LR_Luxe_Trilogie_RRR_Cover_linnenbandres Stripmakers SCHOLZ, Claus lijst ridder_wijzen_schuin

Ook verschijnt bij Saga uitgeverij weer een nieuw album van de Franse auteurs Jim (scenario) en Lounis Chabane (tekeningen). Dit keer heeft het integrale album een zeer expliciete titel gekregen, namelijk: De erectie. Het album verschijnt op 100 exemplaren en is inclusief een gesigneerde ex-libris. Stripmaker Lounis Chabane is beide dagen aanwezig om albums te signeren.

De-Erectie-INTb-cover.indd  Stripmakers CHABANE, Lounis lijst

Daarnaast verschijnt bij Saga uitgeverij wederom een integrale versie van Sam: integraal deel 2 door auteur Jan Bosschaert, uitgegeven op 100 exemplaren mét gesigneerde ex libris. Met voorbehoud zal auteur Jan Bosschaert beide dagen komen signeren.

2017 uitgeverij Saga - Sam integraal 2 cover- Bosschaert Stripmakers BOSSCHAERT, Jan lijst ridder_wijzen_schuin

Ook verschijnt bij Saga uitgeverij de volgende integrale versie, eveneens op 100 exemplaren en mét gesigneerde ex libris, van Kramikske: integraal deel 2 door auteur Jean-Pol. Jean-Pol zal beide dagen aanwezig zijn om te signeren.

2017 uitgeverij Saga - Kramikske integraal 2 - Bosschaert Stripmakers BROECK VAN DEN (Jean-Pol), Jean-Paul lijst ridder_wijzen_schuin

Bij Saga uitgeverij verschijnt ook de volgende integrale uitgave van onze populaire stier BOES: Integraal deel 4 door de auteurs Wil Raymakers en Thijs Wilms.

Daarnaast verschijnen ook twee leuke prenten van Boes, gesigneerd door de auteurs.

Beide auteurs zijn alleen zaterdag aanwezig om albums te signeren en te voorzien van mooie tekeningen !!

Boes OM_Integraal 4 Luxe_nw.inddBOES ipv beeldje Stripmakers Raymakers, Wil lijst Stripmakers WILMS, Thijs lijst

2017 - uitgeverij Saga - Boes ex libris 2 2017 uitgeverij SAGA - Boes ex libris

Ook bij Saga uitgeverij verschijnt een exclusieve box / slipcase in een beperkte oplage van 100 exemplaren van Garfield met VIJF gesigneerde ex librissen !

2017 uitgeverij SAGA -Garfield slipcase luxe

Tot slot verschijnt bij Saga uitgeverij het nieuwste deel van Doomsday van stripmaker Mario Boon. Dit derde deel verschijnt in beperkte oplage van 100 exemplaren, inclusief een ex libris, gesigneerd door de auteur. Mario Boon zal beide dagen aanwezig zijn om albums te signeren !

2017 uitgeverij Saga - DoomsDay3 - Mario Boon Stripmakers BOON, Mario lijst ridder_wijzen_schuin

 

Bij Stripwereld  verschijnt in Veldhoven de portfolio Marie van Jim (Nacht in Rome). Gelimiteerd tot 100 genummerde exemplaren en bevat, naast de genummerde en gesigneerde verantwoordingspagina 13, prenten in zowel zwart-wit als in kleur, in totaal 26 prenten. Het formaat van de prenten is 22 x 30 cm. De prijs van deze portfolio is 125 euro. Reserveren is mogelijk via info@stripwereld.nl … Op = op.

2017 Stripwereld - Jim Marie Prenten kleur

Bij uitgeverij De Meulder verschijnen weer twee leuke deeltjes van Paulus de Boskabouter. Deze keer in een gloednieuwe “gouden klassieker”-reeks, waarvan één in de gewone handelseditie (links) en de ander in een speciale beurseditie (rechts), die niet in de handel verkrijgbaar is !

  Paulus de Boskabouter (De Meulder)  Rudy Vrooman

Bij uitgeverij HUM UitgeverijHum verschijnt een nieuwe uitgave van Tex Willer – Storm over Galveston door Massimo Rotundo en Pasquale Ruju. Er wordt naast de reguliere versie ook een speciale beurseditie uitgebracht met andere cover, speciaal en exclusief door stripmaker Massimo Rotundo voor uitgeverij HUM getekend. Helaas heeft stripmaker Massimo Rotundo vanwege privé omstandigheden afgezegd om te komen signeren.

2017 uitgeverij HUM - Tex Willer Galveston-def_back  2017 uitgeverij HUM - Tex Willer Galveston-deffront ridder_wijzen_schuin

Bij De Werg Strips DeWergstrips verschijnen:

heruitgaven van de eerste twee verhalen van Fokkie Flink (oorspronkelijk uit 1945). Deel 1 heet Fokkie Flink en de mannen van het geheimzinnige kasteel, deel 2 heet Heliopolis. Als je allebei de deeltjes koopt, krijg je er een speciaal prentje bij !!

2017 DeWerg strips - Fokkie1  2017 DeWerg Strips - Fokkie2

Bij Windmill Comics windmillcomics_400x400_logo komen traditiegetrouw weer verschillende nieuwe titels uit.

Deze keer weer vier splinternieuwe uitgaven, waaronder twee van Samson, eenmaal in de Classics reeks, de andere in de Avontuurreeks. Er zijn diverse auteurs op de beurs aanwezig om hun werk te signeren !

2017 Windmill - veldhovenuitgaven1 Adobe Photoshop PDF 2017 Windmill - veldhovenuitgaven3 2017 Windmill - veldhovenuitgaven4 ridder_wijzen_schuin

Bij uitgeverij Bonte verschijnt o.a. de luxe versie in beperkte oplage van Anders-man 3: Fool control door Ralph Dikmans. Auteur Ralph Dikmans is beide dagen aanwezig om te signeren.

Bij aankoop van het album tijdens het Brabants Stripspektakel ontvangt de koper naast de gewone ex-libris ook een speciale beurs ex-libris. Het is ook mogelijk om via voorinschrijving het album alvast te bestellen en op de beurs af te halen. Tot slot is er nog een speciale ex libris te verkrijgen als de koper andere kopers heeft aangebracht.

2017 uitgeverij Bonte - Anders man 3 luxe voorzijde - Ralph Dikmans Stripmakers DIKMANS, Ralph lijst ridder_wijzen_schuin

2017 uitgeverij Bonte - Anders man 3 ex libris   2017 uitgeverij Bonte - Anders man 3 ex libris promoprijs    2017 uitgeverij Bonte - Anders man 3 ex libris bij aankoop BSS

Tevens verschijnt bij uitgeverij Bonte het eerste deel van De rosse ridder: Master of the universe door Geinz. Auteur Geinz is beide dagen aanwezig om te signeren.

2017 uitgeverij Bonte - De rosse ridder - Geinz Stripmakers DEBLIECK (Geinz) II, Frits lijstridder_wijzen_schuin

Ook bij uitgeverij Bonte komen van stripmaker Marc Scherbateyev zelfs twee albums uit, namelijk Nudiske en UH ?  Marc Scherbateyev is beide dagen aanwezig op de beurs om te signeren.

2017 uitgeverij Bonte - Nudiske - Marc Scherbateyev lowres Gerelateerde afbeelding  2017 uitgeverij Bonte - uh - Marc Scherbateyev lowres

En auteur Marc Scherbateyev viert dit heuglijke feit met een eigen Nudiske-wijn, verkrijgbaar op de beurs:

2017 uitgeverij Bonte - Nudiske - Marc Scherbateyev - wijnfles detail 2017 uitgeverij Bonte - Nudiske - Marc Scherbateyev - wijn

 

Bij uitgeverij Hauwaerts   verschijnen diverse titels,

waaronder 5 (!) nieuwe uitgaven van de Deense auteur Lars Jakobsen en een uitgave van Hachel. Beide auteurs zijn op de beurs aanwezig om hun werk te signeren !

2017 uitgeverij Hauwaerts - Hachel 2017 uitgeverij Hauwaerts - Lars Jakobsen -01 2017 uitgeverij Hauwaerts - Lars Jakobsen -02resized 2017 uitgeverij Hauwaerts - lars Jakobsen -03 2017 uitgeverij Hauwaerts - Lars Jakobsen -04 2017 uitgeverij Hauwaerts - Lars Jakobsen -05

Stripmakers LAMBERT (Hachel), Hubert lijst Stripmakers JAKOBSEN, Lars lijst ridder_wijzen_schuin

Bij uitgeverij 396057_199485083474925_661438501_nverschijnt het eerste deel van De Ridder: Kruistocht in Lederhose door Frodo de Decker. Speciaal voor het Brabants Stripspektakel komt er een exclusieve prent bij, in een oplage van slechts 50 exemplaren ! Auteur Frodo de Decker is op de beurs aanwezig om te signeren.

2017 uitgeverij Syndikaat - Ridder comic - Frodo de Decker 2017 uitgeverij Stribbel - Roestige ridder - ex libris Stripmakers DECKER, DE, Frodo lijst ridder_wijzen_schuin

 

Ook bij uitgeverij Syndikaat verschijnt het album Smikkelen en smullen van stripmaakster Esther van de Bund. Zij is alleen op zaterdag aanwezig om haar albums te signeren !

2017 uitgeverij Syndikaat - Smikkelen en Smullen - Esther van de Bund xStripmakers BUND VAN DE, Esther lijst

 

Bij uitgeverij Kijk en Lees kikjoep verschijnen weer drie leuke deeltjes op AVI-niveau.

Dit keer voor groep 6 en na Kik, Joep en G.Ruwel nu een nieuwe ster aan het leesfirmament: Grompf door auteur Nob, vertaald door Michiel van de Vijver. Michiel is op zaterdag aanwezig om boekjes te signeren.

2017 uitgeverij Kijk en Lees - Grompf 1 - Michiel vd Vijver 2017 uitgeverij Kijk en Lees - Grompf 2 - Michiel vd Vijver 2017 uitgeverij Kijk en Lees - Grompf 3 - Michiel vd Vijver Stripmakers VIJVER VAN DE, Michiel lijst ridder_wijzen_schuin

Stripmakers Meinder Buynink en John Endeman  brengen in eigen beheer weer een deel uit van Bouke: Proefalbum 2. Zoals gebruikelijk weer met een dubbele cover, gemaakt door beide auteurs. Auteur Meinder Buynink is op zaterdag aanwezig om zijn albums te voorzien van een passende tekening.

JE Bouke proefalbum 2 VP web MB Bouke proefalbum 2 VP web

xStripmakers ENDEMAN, John lijst Stripmakers BUYNINK, Meinder lijst

Stripmaker Ralf van der Hoeven is ook weer op het Brabants Stripspektakel. Deze keer brengt hij diverse schitterende prints mee, in zeer beperkte oplages (30 exemplaren). Ralf is beide dagen aanwezig om te signeren !!

2017 Ralf van der Hoeven - prints Stripmakers HOEVEN VAN DER, Ralf lijst

Stripmaker Roland Moonen komt met een speciale Moon-Toons uitgave van The Little Freak – #3. Dit is de Jack Kirby editie, alleen voor de eerste druk, omdat deze maand zijn 100ste verjaardag zou zijn geweest. Stripmaker Roland Moonen is beide dagen aanwezig om te signeren.

2017 Moon Toons - NIEUW_TLF_Deel3 resized

Ook komen er weer twee uitgaven van Baron Ben Verstoten in de serie Royaal Modaal: deel III Merij’s Muzikale Misère en deel IV Koninklijk Gewoon. Auteur Baron Ben Verstoten heeft toegezegd zijn albums persoonlijk te komen signeren !

2017 Baron Ben Verstoten Radio Modaal deel III 2017 Baron Ben Verstoten2017 Baron Ben Verstoten Radio Modaal deel IV

Stripmaker Joep van der Weide brengt een ex libris in beperkte oplage van 60 stuks mee naar het Brabants Stripspektakel. Hij is beide dagen aanwezig om te signeren.

2017 Weide, Joep van der ex libris

Tot slot neemt uitgeverij De Wakkere Muis weer mooie beursaanbiedingen mee naar het Brabants Stripspektakel.

veldhoven 2017.indd

veldhoven 2017.indd

================================================================================

IMG_0361Vanwege de feestelijke jubileumeditie van het Brabants Stripspektakel is in 2015 een luxe set van 10 SPECIAAL ONTWORPEN FELICITATIEKAARTEN (met envelop) uitgegeven.

In een oplage van 500 gewone en 100 genummerde/gesigneerde exemplaren zijn ze via diverse (strip-)winkels te verkrijgen, maar zijn ook verkrijgbaar bij onze stand op de beurs !

De kaarten zijn gemaakt door 10 stripmakers van naam: Jean-Yves Mitton, Paul Geerts, Francois Walthéry, Bruno Di Sano, Daniel Desorgher, Gerben Valkema, John Heijink, Willem Vleeschouwer, Dick Heins en Uco Egmond.